Si comel

28 Julai 2011

KEINDAHAN NOMBOR

1 x 8 + 1 = 9

12 x 8 + 2 = 98

123 x 8 + 3 = 987

1234 x 8 + 4 = 9876

12345 x 8 + 5 = 98765
...

123456 x 8 + 6 = 987654

1234567 x 8 + 7 = 9876543

12345678 x 8 + 8 = 98765432

123456789 x 8 + 9 = 987654321

1 x 9 + 2 = 11

12 x 9 + 3 = 111

123 x 9 + 4 = 1111

1234 x 9 + 5 = 11111

12345 x 9 + 6 = 111111

123456 x 9 + 7 = 1111111

1234567 x 9 + 8 = 11111111

12345678 x 9 + 9 = 111111111

123456789 x 9 +10= 1111111111

9 x 9 + 7 = 88

98 x 9 + 6 = 888

987 x 9 + 5 = 8888

9876 x 9 + 4 = 88888

98765 x 9 + 3 = 888888

987654 x 9 + 2 = 8888888

9876543 x 9 + 1 = 88888888

98765432 x 9 + 0 = 888888888

Hebatkan?

Dan cuba lihat simetri ini:

1 x 1 = 1

11 x 11 = 121

111 x 111 = 12321

1111 x 1111 = 1234321

11111 x 11111 = 123454321

111111 x 111111 = 12345654321

1111111 x 1111111 = 1234567654321

11111111 x 11111111 = 123456787654321

111111111 x 111111111 = 12345678987654321

Sekarang tengok ini

101%Dari sudut pandangan matematik :

Apakah ia sama dengan 100%?

Adakah ia bermaksud LEBIH dari 100%?

Kita selalu mendengar orang berkata dia beri lebih dari 100%?

Kita selalu dalam situasi di mana seseorang mahukan kita BERIKAN SEPENUHNYA 100%

Bagaimana nak MENCAPAI 101%?

Apakah nilai 100% dalam hidup?

Mungkin sedikit formula matematik di bawah boleh membantu mendapatkan jawapannya.

Jika:

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTU VWXYZ

Digambarkan sebagai:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26.

Jika:

KERJA KERAS

11 + 5 + 18 + 10 + 1 + 11 + 5 + 18 + 19 + 1= 99%

H-A-R-D-W-O-R- K

8+1+18+4+23+15+18+11 = 98%

Dan:

Knowledge

11 +14 +15 +23 + 12 5 +4 +7 + 5 = 96%

Serta

SIKAP

19 + 9 + 11 + 1 + 16 + 4 + 9 + 18 + 9= 96%

Dalam Bahasa Inggeris;

A-T-T-I-T-U-D-E

1+20+20+9+20+21+4+5 = 100%

Sikap diri atau attitude adalah yang utama untuk mencapai 100%. Jika kita bekerja keras sekalipun tetapi jika tiada attitude masih belum dapat 100% lagi.

Tapi

LOVE OF GOD

12 +15 +22 +5 +15 + 6 +7 +15 +4 = 101%

atau

SAYANG ALLAH

19 + 1 + 25 + 1 + 14 + 7 + 1 + 12 + 12 + 1 + 8 = 101%

24 Julai 2011

Cerita seram masa kecik

Assalamualaikum,


Hello semua....

semua???ade ke orang nak bace blog aku...haha....takpe la....korang pernah rase pengalaman seram tak.....ok!!!harini aku nak cerita pasal pengalaman seram aku mase aku punya kecik.....


Pada malam yang sunyi......taktala semua orang sedang tidor....tinggallah aku sorang je yang belum tido...... 


Aku bukan taknak tido...mase tu aku tak boleh nak tido...sakit gigi.....aku pon menangis la sendirian.....masa kecil ok!!!.....mak aku pon ape lagi bangun la dia dah aku bising...dia pon bagi la tumbukan kat pipi aku dua das terus elok gigi aku.....amacam seram tak....

ok!!!ok!!!aku serius......mak aku pon bangun la nak pujuk aku....mak korang ader......

Dekat sejam gak mak aku pujuk aku suruh diamtapi aku tak diam-dia....sekali lagi amacam mak korang ader....aku memang sakit gigi betul...ntah ape aku makan tak tau la.....akhirnya ayah aku panggil mak aku..."maknyer!!!cepatlah"......(sembilan bulan selepas itu aku dapat adik sorang)...

mak aku pon pergi la tinggalkan aku yangkesakitan sensorang sambil dia pujuk "senyaplah...esok kita cabut gigi yer"....aku pon ape lagi bertambah kuat la aku menangis....

Tiba-tiba aku terdengar satu suara dari arah jaket ayah aku yang tergantung pada pintu....."woi!!!diam lah".....serius aku tak tipu....

Dengan serta-merta aku senyap dan pekup muka aku dengan selimut...seram wooo.....dah la masa tu kecoh ngan cerita hantu kopek.....

Bahaya hantu ni...masa zaman aku kecik dulu....ade budak pompuan main kat taman tak balik-balik dah maghrib....kene sorok ngan hantu kopek....orang cari kat taman tak jumpa.... last2 ustaz cari lps magrib jumpa kat taman tu gak...

tapi aku rase hantu tu memilih gak mangsa dia kot....mana tak nye...kalau mangsa dia laki gila seks...memang kalah la dia......

p/s : kalau hantu tu macam megan fox...aku sanggup....

21 Julai 2011

Web download movie terbaik yang korang patut usya

Assalamualaikum,

Hello semua,

Korang pernah download movie tak....kalau tak pernah....'pernahkan...lah'....sekarang la masanya....

Ok!! mari kite tengok movie di rumah

kalau korang nak tau...aku ni sekali je dalam seumur hidup aku pergi tengok wayang..... tu pun masa aku form 4...aku pegi ngan membe aku....tapi tak tau la pulak kalau masa kecik parent aku bawak aku pegi tengok wayang...tak percaya....tak percaya sudah....

aku ni memang jenis yang anti-social sikit....

aku rasa manusia mudah sangat bosan....perempuan mudah bosan ngan barang seperti handbag, kasut(ni kalau pompuan bace ni aku kompem dia tersengeh) dan sebagainya(ngan pakwe tak tau la...biasa lah pompuan ni bapak gila complicated).....mula-mula sayang la...dah dapat yang baru, yang lama boleh selamba je bagi kat orang walaupun tak jejas lagi barang tu....lelaki aku rasa sesuai dikaitkan ngan awek kot(aku tak termasuk)...itu sume apa yang aku rase...maybe ade yang tak....

ye lah pepatah cina ada mengatakan "rambut sama hitam maaa....hati manyak lain itu olang"

kalau aku selalu sangat keluar tengok wayang masa muda...dahtu masa tua nanti aku bosan tak tau nak buat apa ngan bini(fikir masa depan beb)......buat ni sudah buat tu sudah....

sama la jugak ngan buat maksiat....kalau dah terbiasa sangat berzina....nanti mulalah bosan nak buat ngan bini(jangan horny pulak...aku bagi contoh je)....

opps!!!sorry ...aku dah lari tajuk ni....aku sebenarnya nak share website yang aku rasa superb sebab dah bagi aku download banyak movie.....

tubeplus
Web ni memang superb la sebab dia share movie dari seluruh dunia....web ni sebenarnya untuk tengok movie online tapi kalau korang pakai idm, korang boleh tekan je kat movie ape korang nak tengok...pastu masa korang nak tekan play(play tu memang bahasa inggeris...jangan pikir bukan-bukan).. kalu takde play pandai-pandai la close ads dulu.....nanti idm akan keluar dengan sendiri kat kiri screen korang....tekan je download......lagi satu web ni boleh download guna torrent...

teamaryzs
Web ni ramai yang tau aku rase....web ni memang dia punye admin orang malaysia....rahsia dia ialah dia upload movie kat server seperti hotfile,fileserve,megaupload, mediashare dan banyak lagi pastu dia letak url kat website...kalau korang nak download movie..aku suggest korang guna mediashare sebab korang boleh download banyak movie dalam satu masa guna mediashare walaupon korang ni free user....bagi yang tak tengok lagi nur kasih the movie....korang boleh download di sini....

Mediafiremovie2u
Yang ni adalah sebuah blog....sama lah macam  teamaryzs ......admin dari malaysia jugak.....tapi pandai-pandai lah...kalau movie yang korang nak download takde kat sini, try la download kat teamaryzs ..... lagi satu blog ni ade jugak upload game.....

Ok tu je......

p/s : aku baru download goku, teringat zaman kecik-kecik dulu....

18 Julai 2011

Surat Misteri 2 : Perkara buruk di dalam tandas


Sanbungan dari part 1 

Aku ternampak lipas sedang sedang berlari di dalam bilik air.......aku tersentak sambil membuat muka seperti tertera pada gambar dan menyebut "OMG!!!SHIT!!!"...........

aku menjirus air pada lipas itu tapi jirusan aku tidak mengenai sasaran.....

"hahaha!!!!wekkkk!!!"cakap lipas sambil menunjukkan jari tengahnya pada aku.....

hambik ko...

"celaka punya lipas!!!"kata aku sambil menunjukkan jari tengahku pula pada lipas itu......

"ehhh!! lipas ade jari ke" fikir aku....

"ahhh!!!lantaklah" kata aku sambil meneruskan adegan menunjukkan jari tengahku pada lipas itu....

lipas itu berlalu pergi kerana malas melayan aku........

"hahaha!!!tau takut"gertak aku.......

aku kemudian melakukan apa yang patut (takkan nak citer jugak basuh berak, mandi sumer)......selepas itu aku meluru masuk ke dalam bilik.......

"ehhh!!! tengah sembahyang mamat ni rupanya..." ujar aku didalam hati....

selepas siap memakai baju dan berkain pelekat, aku mengambil sejadahku dan sembahyang di ruang tamu sendirian....

setelah selesai solat subuh...aku doa la apa lagi....

aku pon melipat sejadah dan terus melihat jam locengku.....

"Ahhh!!!baru pukul 7....awal lagi nak pegi kelas..."kata aku di dalam hati....

"cakap dalam hati jer...beselah aku kan cool..."cakap aku sorang-sorang sambil memandang abu(takut dia kata aku gila)....

tapi sangkaan aku meleset apabila abu hanya bermain hensetnya sambil berbaring di atas katil....

tanpa aku sedari....pintu bilikku diketuk kuat....aku cemas...abu pon same......

tiba-tiba.............

16 Julai 2011

Ulser boleh bawa maut.....

Assalamualaikum,

Hello semua,

sebenarnya aku tulis entry pasal ulser sebab aku sedang diserang penyakit ni...

korang tau tak apa itu ulser...aku bet ade yang tau dan ade jugak yang tak tau...kalau semua tau nasib la...bukan korang tau pon yang semua tau....wahhhh!!! cuba korang kira bape banyak perkataan tau yang aku letak...

Ulser mulut merupakan luka dalam mulut yang berwarna putih atau kuning yang dikelilingi oleh warna kemerahan dan menyakitkan(seperti gambar)....


nampak tak ulser tu...ni gara-gara buat mulut itik la ni(syafiq rahim tak termasuk)....geli pulak aku tengok gigi dia..........



baru aku ingat.....ni semua salah pompuan kat facebook la ni....sibuk tayang gambar dia buat mulut itik...aku nganjing la (bukan anjing, ade N ye kat depan...bace leklok....aku cepuk kang)....dah aku kene mende ni........

ulser boleh terjadi kat banyak tempat dalam badan korang....contohnya kat usus korang....bahaya kan....



Nape aku cakap mende ni boleh bawa maut sebab korang tak tau yang mende ni adalah ulser atau kanser...

kalau tak paham....teruskan bace



ulser ni kemungkinan akan sembuh dalam 10-14 hari...so kalau lebih dari tu korang kene rujuk doktor sebab kemungkinan mende ni adalah pra-kanser....  



Ha!!!dah tau ape itu ulser....jaga-jaga lah...

Aku ada satu ubat ni nak bagi tau korang...ha!!! kan untung jadi readers blog aku....

nama ubat tu oral-lon...cari la kat farmasi...ni atuk aku yang suggest...ubat ni macam gam tau...korang sapu kat tempat luka tu pastu ubat tu akan bertindak serta-merta.....

kalau korang rasa kat tempat tu dengan lidah..korang akan rase seperti korang sedang jilat kulit dalam mulut korang....tapi rase dia pelik sikit la...tu pon sekejap je..... 


14 Julai 2011

wawawa!!!esok check result upu.....

Assalamualaikum

Hello semua....

aku tengah cuak ni....esok result upu kuar!!!

entah apa la course yang aku dapat....

Harap-harap dapat la apa yang aku nak,...



Aku dah la gamble gile(baca no2 dan 4 dalam gambar)....muet kali pertama aku hanya dapt band 2.....bapak la sakit ati aku sbb markah writing aku bapak teruk.....tak pernah-pernah kat skolah aku dulu dapat markah camtu (kurang dari separuh)....

tapi alhamdulillah la....markah muet setelah aku try skali lagi berjaya gak lepas untuk amik medic.....tapi masih sakit ati sbb skali lagi markah writing aku hancur...


Tu je aku nak citer...doakan aku ye....semoga blogger lain yang tunggu result upu gak dapat ape yang diorang nak...

Surat Misteri : Wet dream





ni aku

"kringgggggg"....aku terjaga dari mimpi basah yang enak sejurus terdengar bunyi jam locengku....aku segera mengambil jam locengku....

"dah pukul 6 rupanya"bentak aku di dalam hati....

segera aku mencapai tualaku yang aku sidai di kerusi....dalam perjalananku ke kerusi itu sejauh 5 meter yang mengambil masa selama 'setengah jam' (tak boleh la hiperbola lama sangat nanti terlepas subuh korang 'cop' aku tak sembahyang pulak)..aku ternampak sekeping surat betul-betul didalam sampul surat....

"ah!!!ni mesti surat si abu ni" fikir aku yang menyangkakan surat itu milik roommateku, abu....

aku melemparkan surat tu di atas meja...tanpa aku sangka surat itu tercampak dengan kuat dan telah terkeluar melalui tingkap....dengan menggunakan kuasa 'supermanku', aku terbang menyelamatkan surat itu....tiba-tiba surat itu bertukar menjadi perempuan cantik.....kami...errrrr

ok!!! sebenarnya surat tu tak keluar pon....kemudian aku pergi mengejutkan roommate aku yang nyenyak tidor..."peliknye gaya dia tidor....mimpi basah la ni" fikir aku..


ni abu...bukan yang kangkang...yang baring(korang bukan boleh kira)....



seperti biasa, aku mengambil kerusi dan menghempuk kepala abu.....selepas beberapa kali dihempuk dengan kerusi hingga berdarah kepalanya...akhirnya dia bangun....itulah rutin harianku sejak tinggal bersama abu dalam satu bilik *macam gay la pulak ayat aku....

aku pon keluar menuju ke bilik air yang terletak 30 kilometer dari rumahku....yang peliknya aku hanya mengambil masa selama 5 saat *mesti korang rasa tak lojik kan cerita aku tapi hakikatnya semua ni betul-betul berlaku, sapa tak percaya pendek umur....

"celaka" kata aku tanpa sebab sambil gelak sendirian...

Aku masuk ke dalam tandas dan melepaskan beberapa das peluru ke dalam jamban....

"aaahhhh!!!legaaanyeeeee"..........


tiba-tiba..........


bersambung.........

sambungan......part 2

13 Julai 2011

wordless wednesday : Cari jalan dapat hadiah

Assalamualaikum,

Hello semua,

Sebenarnya pada mulanya aku tak berapa paham apa itu 'wordless wednesday' dan sapa yang start mende ni maklumlah blogger hensem baru.....tapi setelah mengusya beberapa blog..akhirnya aku paham la sikit-sikit.....

Yang ni aku rase kaki-kaki download mesti pernah tengok....maksud aku tanpa lukisan tu...



12 Julai 2011

Cara nak built up muscle

Hello readers,


kalini kite masih di segmen cara2...


ape punya segmen la...nama segmen pon tak best...segmen ni konpem tak best ni...rilek ye tua-tua  tuan-tuan dan puan-puan...jangan  la marah saya, saya ni baru je nak baligh mengenal dunia blogging..kalau salah tulun tunjuk fak ajar...


aku ade satu secret...kalau nak tau senyap....kalau taknak tau pon senyap jugak...


mende ni free je takyah nak bazir duit beli loceng bodoh...bukan aku cakap korang bodoh...kalau terasa tu nasib la...*tak sabit...


dumbbell la....camni korang cakap diri korang anak malaysia...*bangga sekejap


ok...camni caranya,,,


first korang kalau nampak baldi (yang ade penyangkut supaya senang pegang) korang sapu buat masuk bilik air..jangan gi sapu sampah pulak..kalau ye pon nak menyapu letak dulu baldi tu dalam bilik air supaya nanti tak lupa...nanti tak pasal-pasal korang keluar dari bilik air fully naked pasal nak amik baldi tu..

karang, masa korang nak mandi....masukkan air seberapa liter ikut kemampuan korang nak ngangkat.....pastu angkat la....kan senang...kalau pakai loceng bodoh...berat dia maintain camtu je...pastu dah la mahal....


baik yang ni..
Dariapada yang ni dahla mahal natang ni..





















p/s : aku mampu angkat baldi tu fully loaded ngan air sebanyak 100 kali bagi satu tangan..*malas bangga....lagi satu tolong klik iklan nuffnang tu...nak beli enset baldi baru la


11 Julai 2011

Cara-cara mengelak rumah dimasuki perompak







Hai readers sekalian...


Harini aku nak share ngan korang cara-cara nak elak rumah dimasuk perompak.


Untuk apa-apa jenis perompak la termasuk perompak terbang seperti gambar diatas..


dengar baik2 tau, ehh ape dengar pulak..bace  la...


1. pasang tv kat cc (comp centre)*takkan xtau plk, menipu la kalau x tau..ke pasang cc kat tv..

- Ha!! ni bagi yang kaya boleh la derma tv sebiji dua kat cc...kesian orang2 yang g cc xleh tgk tv. kedekut betul la tokey cc tu... eee...menci tau*sambil tumbuk2 dinding(kuat giler aku)... 


2. Tulis sign kat pagar.
 'ADE KHINZIR DI RUMAH INI'
 - alah..korang x tau ke...biasanye yang merompak ni pon orang melayu jugak..jarang2 la tgk bangsa lain merompak..konpem diorang malas nak rompak sbb kalau tersentuh khinzir kene samak pulak...
'ADE ORANG GILA DALAM RUMAH'
 - kalau korang letak sign ni konpem perompak takut nak masuk...aku seniri pon tak berani dekat ngan orang gila...tapi sebelum korang letak sign ni korang kene la belakon jadi gila depan jiran2 korang sebab yang aku perati perompak ni mesti observe dulu tuan rumah yang dia nak target...



    
    ok...aku dah tolong korang buat sign tu...cpt photostate pastu letak kat pagar rumah
    korang...gambar tu ikut korang la nak tukar muka korang ke...aku rase lagi baik letak
    muka korang...haha





3. Kotorkan halaman rumah sebelum nak kluar.


- Ni akan menimbulkan perspektif negatif pada korang...perompak tengok kat luar pon dah kotor, takkan kat dalam bersih pulak...'tak sempat dia nak bahan barang korang dia dah 'kiok' dulu dalam tu ntah2 tak jumpa jalan kluar..fikir aku yang rase perompak akan fikir macam tu.....paham tak...kalau tak paham sukati korang la...


4. Upah guard


- Yang ni kalau korang kaya la...kalau nak upah guard suruh dia jaga harta korang bukan jaga rumah korang...ni aku pelik ramai orang letak  guard kat luar suruh jaga rumah diorang padahal perompak nak curi harta korang bukan nak curi rumah korang..haha


5. Jangan keluar rumah.


- Yang ni paling mudah...tak payah kluar rumah kan senang...klau nak kluar jugak..pegi la dekat2 je..


6. Selalu doa kat allah, jangan tinggal sembahyang.


- haha, sentap tak hati korang...yang selalu buat tu ignore yang ni...aku cakap kat sapa2 yang tak buat je...


p/s : apa2 yang no 6 paling penting...

08 Julai 2011

TUNTUTAN AMBIGA MELALUI IFC (interfaith Commission)

copy paste je dari note di facebook kawan 

1. Seseorang anak yang dilahirkan oleh ibu bapa Islam tidak seharusnya secara terus menjadi orang Islam.

2. Orang bukan Islam yang telah memeluk Islam hendaklah diberikan kebebasan untuk kembali ke agama asal mereka (murtad) dan tidak boleh... dikenakan tindakan undang-undang.

3. Sebarang kes pertukaran agama orang Islam kepada bukan Islam tidak sepatutnya dikendalikan oleh Mahkamah Syariah tetapi dikendalikan oleh Mahkamah Sivil.

4. Tidak perlu dicatatkan di dalam kad pengenalan seseorang Muslim bahawa ia beragama Islam.

5. Orang bukan Islam tidak perlu dikehendaki menganut Islam sekiranya ingin berkahwin dengan Orang Islam,Orang Islam hendaklah dibenarkan keluar daripada Islam (murtad) sekiranya ingin berkahwin dengan orang bukan Islam tanpa boleh dikenakan tindakan undang-undang.

6. Seseorang atau pasangan suami isteri yang menukar agamanya dengan memeluk Islam tidak patut diberikan hak penjagaan anak.

7. Orang yang bukan Islam yang mempunyai hubungan kekeluargaan dengan seorang yang memeluk Islam hendaklah diberikan hak menuntut harta pusakanya selepas kematiannya.

8. Kerajaan hendaklah menyediakan dana yang mencukupi untuk membina dan menyelenggara rumah-rumah ibadat orang bukan Islam sebagaimana kerajaan menyediakan dana yang serupa untuk masjid.

9. Orang bukan Islam hendaklah dibenarkan dan tidak boleh dihalang daripada menggunakan perkataan-perkataan suci Islam dalam percakapan dan sebagainya.

10. Bibel dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Indonesia sepatutnya dibenarkan untuk diedarkan kepada umum secara terbuka.

11. Pelajaran agama bukan Islam untuk penganut agama itu hendaklah diajar di semua sekolah.

12. Program-program berunsur Islam dalam bahasa ibunda sesuatu kaum hendaklah ditiadakan. Program dakwah agama lain selain Islam pula hendaklah dibenarkan untuk disiarkan dalam bahasa ibunda masing-masing.

13. Orang Islam yang membayar zakat tidak sepatutnya dikecualikan daripada membayar cukai pendapatan dan wang Hasil zakat sepatutnya digunakan juga untuk keperluan orang-orang bukan Islam.

14. Sepatutnya Islam tidak disebut sebagai pilihan pertama masyarakat Malaysia seperti dalam soal pakaian menutup aurat kepada pelajar sekolah.

semua pasal islam ko nak tentang....isk3


06 Julai 2011

Reka Cipta

Assalamualaikum

Hello my readers!! 


           Tajuk harini  adalah seperti di atas iaitu rekacipta atau dalam bahasa omputihnye ialah invention. Pernah tak korang terfikir yang korang nak cipta sesuatu bende. Ok aku bagi contoh seperti jam yang ade gps, kereta yang boleh terbang, atau apa-apa bende baru lah. Jangan pulak korang ambik pembaris korang kata tu ciptaan korang pulak. 

            Bagi aku idea nak cipta sesuatu bende ni selalu sangat datang tanpa aku undang. Pelik gak aku aku tak antar sms atau kad jemputan pon suruh mereka datang. Paling tak boleh belah idea tu selalu je datang masa aku berada dalam tandas maybe syaitan kot yang bagi idea tu kat aku. Ye la kan rumah diorang tandas tu. 


                       
               Pernah sekali tu aku tanye kat kawan aku yang dia ade perasaan tak yang kat rumah dia banyak sangat guna air. tak ke membazir. membazir amalan apa wahai reader-readerku. "amalan syaitan". ya pandai sume(kembang la tu, baru puji sikit). eh2!!gile ke apa. dia yang tanya tapi dia jawab sendiri. haha .ok. kita sambung ke topik kita semula.kan sebelum kita melepaskan coklat kite yang berwarna kuning-kuning itam tu,ade air dalam lubang jamban. korang tak rasa ke membazir tu. kalau takde air tu bukan ke kite punye coklat tu akan jatuh terus ke dalam tanpa gangguan. 

              Mesti korang tertanya-tanya, dah kalau coklat melekat kat dinding jamban camna. senang je masa korang nak basuh korang punye tu( jangan horny pulak, ini bukan blog 18sx) jirus je la kat tempat tu sekali. kan kita takyah flush-flush dah. Lagipun korang tengok je la kat tandas awam. ramai sangat malas nak flush. buang je pandai.pastu biar. apa diorang nak bagi orang lain bau dia punya coklat ke. kalau sedap takpe la jugak. ni sekor-sekor, bau memang pergh.

klau bunyi coklat masa ade air : gelegup...blup2 
klau takde air : *bunyi meneran untuk second round dan round seterusnya.


              
               
Dialog antara aku dan member aku:
aku : wei!! ko tak rase ke yang ko dah terpengaruh ngan amalan syaitan.
dia : haaa *sebenarnya dia menguap.
aku : wei ko dengar tak ape yang aku cakap ni. *marah kerana tak dilayan.
dia : ye aku dengar.nape plak?
aku : ye la. ko tau kan membazir amalan syaitan. ko tak rasa ke yang masa ko buang
         coklat ko tu yang ko dah membazir banyak air.
dia : apa ko merepek ni.
aku : ko perasan kan sebelum ko buang coklat ade air dalam tandas. kalau takde air
         tu bukan ke senang jer coklat ko nak jatuh ke loji bawah tanah. 
dia : apa la ko ni. air tu diorang letak sebab nak halang gas busuk dari loji masuk ke 
        rumah kite.
aku : alah!! aku dapat idea nak cipta tandas yang boleh tekan-tekan pastu ade mende
         halang bau masuk rumah kite. buka mende tu masa nak buang coklat je la. kalau
         ade kotoran kat dinding jamban, ko boleh basuh masa ko nak basuh ko punye
         toot...tooot  je.
dia : bagus gak...ok. invent la. aku nak tengok nanti. kalau dah berjaya jangan lupa aku.
aku ; taknak la. cita-cita aku bukan ke arah tu.
dia : erk!!!


             Selepas itu, berlaku la pergaduhan antara kami. tumbuk menumbuk antara satu sama lain. Selepas beberapa hari kami bergaduh tanpa henti. akhirnya dia mengalah. haha

Kejadian di atas kerusi

Assalamualaikum,


             Hai!!! Harini aku nak cerita sikit pasal kejadian yang berlaku semasa aku berada di atas kerusi. Pada masa tu semua family aku ade skali, kami sedang menonton tv. Citer magik lakonan mantap oleh chriss angel. 


            Tapi aku tengok xde la magik sangat porn pon, dia banyak wat stunt je lebih cium-cium dengan awek dia(stunt la tu, aku mana boleh buat). takdi dia buat stunt cucuk belakang badan dia pastu gantung kat helicopter merentasi laut china selatan. betul!!! baik korang percaya. haha, ok!! aku tipu.  sebenarnya dia merentasi bukit je. 

            Penonton kat sana buat-buat takut, ada yang menangis. Padahal aku rase dia buat tu tak la sakit mana porn pon. Dia dah letak ubat tahan sakit tapi dia cakap dia x letak.






               Ok. Ni bukan citer yang aku nak citer kat korang. Sebenarnye aku nak citer ni bukan citer pon. Eh!! mende yang aku merepek ni. 


                Masa sedang asyik menonton gadis seksi di tv, tiba-tiba aku terlihat iklan yang pompuan jatuh dari langit sebab laki tu pakai minyak wangi jenama apa ntah. Erk!!! pakai minyak wangi tu sampai pompuan cun-cun dan seksi-seksi pulak tu pergi kat dia. kalau macam ni x nak aku beli. Aku kan baik, alim, warak, riak, takbur. ehh!! mana ada riak dan takbur. Ok, tu la kejadian yang berlaku kat kerusi yang aku nak citer kat korang.


Psst: nak kumpul duit la nak beli sesuatu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...